Balkonginglasning


ALU Scand – Balkonginglasning

Skjutglaselement avsedda för inglasning av balkonger och altaner vid nybyggnader, komplettering av äldre balkonger samt renoveringar. Elementen är dimensionerade enligt fordringarna i SBN 1980 22:313.

Produktbeskrivning/ Konstruktion

Samtliga profiler är tillverkade av strängpressad aluminium. Glaselementen är skjutbara i sidled med hjälp av underhållsfria lagrade nylonhjul på en speciell rälsprofil, som även kan användas som handledare. Tätning mellan glas-elementen sker med borstlister. Dessa tar upp vibrationer och förhindrar eventuell rökgasspridning. Mellan bågarna och rälsprofilen sker också tätning med dubbla borstlister.

Teleskopiska hömstolpar tillsammans med en uppsam-Iingsprofil ger balkonginglasning en ett vindtätt utförande mellan skjutglasen och väggen. Glasning sker med enkelglas av 4 mm flytglas som standard. Kan även levereras med andra glastyper. Vid nyproduktion konstrueras normalt balkonginglasning-en som en enhet integrerad med räcket. Vid kom-pletteringar av befintliga balkonger finns flera olika lösningar med eller utan bröstningsparti anslutet till befintlig konstruktion.

Ytbehandling

Aluminiumprofilerna levereras anodiserade eller lackerade i valfri kulör.

Mått

En balkonginglasning måttanpassas till respektive objekt.

Vägledning vid projektering

Erforderligt underlag för byggnadsbeskrivning och projektering tillhandahålls av tillverkaren. ALU Scand balkonginglasning levereras komplett monterad och glasad på byggplatsen.

Kontakta oss på kaj@markiser.net för mer information om balkonginglasning i Stockholm.

www.aluscand.se

 

Balkonginglasning Brochyr o Bilder