Uterum

Skjutglaselement avsedda för inglasning av uterum och altaner vid nybyggnader, komplettering av äldre balkonger samt renoveringar. Elementen är dimensionerade enligt fordringarna i SBN 1980 22:313.

Produktbeskrivning / Konstruktion

Aluminiumprofilerna levereras anodiserade eller lackerade i valfri kulör. Samtliga profiler är tillverkade av strängpressad aluminium. Glaselementen är skjutbara i sidled med hjälp av underhållsfria lagrade nylonhjul på en speciell rälsprofil, som även kan användas som handledare. Tätning mellan glaselementen sker med borstlister. Dessa tar upp vibrationer och förhindrar eventuell rökgasspridning. Mellan bågarna och rälsprofilen sker också tätning med dubbla borstlister.
Teleskopiska hömstolpar tillsammans med en uppsamlingsprofil ger ett vindtätt utförande mellan skjutglasen och väggen. Glasning sker med enkelglas av 4 mm flytglas som stan-dard. Kan även levereras med andra glastyper. Vid nyproduktion konstrueras normaltbalkonginglasningen som en enhet intergrerad med räcket. Vid kompletteringar av befintliga balkonger och uterum finns flera olika lösningar med eller utan bröstningsparti anslutet till befintlig konstruktion.

Vägledning vid projektering

Balkonginglasningarna och uterum måttanpassas till respektive objekt. Erforderligt underlag för byggnadsbeskrivning och projektering tillhandahålls av tillverkaren. ALU Scand  balkonginglasning och uterum levereras komplett monterad och glasad på byggplatsen.
Uterum med isolerglas för vinterträdgård